Blind ensretning lukker succes hos Mødrehjælpen.

Mødrehjælpen i Odense har i en årrække haft stor succes med at hjælpe unge mødre på kontanthjælp. Projekt “Unge familier på vej” har gennem en helheds orienteret indsats i en social usikker situation for unge enlige mødre, skabt den nødvendige tryghed, der har gjort det muligt at 86% er kommet videre til uddannelse eller job efter endt barsel.
Projektet har været med-finansieret af Odense Kommune siden 2014. Men nu har beskæftigelses & socialforvaltningen opsagt aftalen med kort varsel. Begrundelsen er at forvaltningen selv mener de kan opnå de samme resultater bedre og hurtigere, når de følger kommunens nye ensrettede beskæftigelses-strategi, hvor private virksomhedspraktikker og samtaleforløb er det nye mantra.
Et mantra der kommer fra det såkaldte “Carsten Kock udvalg” der henviser til en række forskningsresultater der underbygger deres anvisninger.
Men hos Mødrehjælpen har man nærlæst Carsten Kochs forskning og har fundet ud af at det udelukkende er udenlandske rapporter der anbefaler virksomhedspraktikker. Imens danske undersøgelser fra bl.a. SFI siger det modsatte.
Så nu har Enhedslistens byrådsmedlem Ulla Chambless stillet en række spørgsmål til forvaltningen for at få klar besked om hvordan de vil opnå bedre resultater end Mødrehjælpens projekt.

Udgivet 2017, LOKALT, POLITISK, SOCIALT | Læg en kommentar
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *