Bliver Odenses velfærd reddet af regeringens Robin Hood udspil?

Bliver Odenses velfærd reddet af regeringens Robin Hood udspil?
I sidste uge præsenterede regeringen deres udspil til en ny udligningsreform.
I udspillet tager regeringen penge fra de rige kommuner, som de i stedet fordeler mellem fattige kommuner, eller de kommuner der slås med mange sociale problemer.
Og hvis regeringens forslag vedtages i folketinget, betyder det, at Odense står til at modtage op mod 114 millioner ekstra om året. Penge der kan bruges på velfærd.

Og i Odense er der da også brug for en ordentlig velfærdsindsprøjtning, og for bare et halvt år siden, vurderede ekspertgruppen, Task Force Velfærd, der havde til opgave at undersøge Odenses udfordringer med det stigende antal børn og ældre, at der var behov for, at kommunen postede 500-600 millioner kroner direkte i velfærd.

Når Odense er blevet en såkaldt modtagerkommune i regeringens udspil, der flytter 1,4 milliarder fra især de velstillede Nordsjællandske kommuner til provins- og yderkommuner, skyldes det primært sociale problemer og den relative høje ledighed.

Vi spurgt Odense Borgmester, Peter Rahbek Juel, Rådmand for Ældre- og Handikap, Søren Windel og Rådmand for Børn- og Unge, Susanne Crawley Larsen, hvad de synes, at de ekstra udligningskroner skal bruges på, hvis forslaget bliver en realitet.

Udgivet LOKALT, POLITISK | Kommentarer lukket til Bliver Odenses velfærd reddet af regeringens Robin Hood udspil?
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.