Åndssvag eller ikke. Forråelsen er der igen.

Åndssvag eller ikke. Forråelsen er der igen.
Udviklingshæmmede medborgere har på flere måder fået det langt bedre end dengang deres liv var overladt til det der hed Åndssvageforsorgen.
Vi har talt med Ib Poulsen fra foreningen LEV, der ser frem til at Socialministeriet har sat penge af til en undersøgelse af forholdene for udviklingshæmmede medborgere i perioden fra 1933 hvor DK fik sin første socialreform og frem til 1980, hvor ansvaret for de udviklingshæmmede overgik til amterne og kommunerne.

Men da Ib Poulsen nu har fulgt de udviklingshæmmedes vilkår igennem 50 år, så ser han også at den forråelse, der var i Åndssvageforsorgen er på vej tilbage med et nyt ansigt, hvor det er kommunale spareknive og tidstyranni, der får offentlige ansatte og politikere til at glemme at udviklingshæmmede er mennesker, med brug for hjælp og støtte, hvis vi ønsker at de ikke kun skal samme rettigheder, men også samme muligheder, som andre borgere.

Udgivet SOCIALT | Kommentarer lukket til Åndssvag eller ikke. Forråelsen er der igen.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.