Dommens Dag i ”ghettoerne”.

Dommens Dag i ”ghettoerne”.
Regeringens offentliggørelse af den årlige ghetto-liste, var i år imødeset med stor spænding i udsatte odenseanske boligkvarterer.
Vi har talt med socialrådmand Brian Dybro og besøgt beboere i hhv. Solbakken ved Risingskolen og Korsløkkeparken i Odense SØ, hvor vi mødte to meget forskellige reaktioner på en liste, der har en afgørende betydning for beboerne, hvis deres boligområde bliver dømt som Hård Ghetto.
Ghetto-listen der blev indført af den daværende VK regering i 2010, tager udgangspunkt i almennyttige bebyggelser med mere end 1000 lejere, hvor mere end 50% af beboerne har en ikke-vestlig oprindelse, hvad enten de er født i Danmark og er danske statsborgere eller ej.
En liste der derefter – baseret på statistik fra de 2 foregående år – måler beboere på hhv. gennemsnitsindkomst, uddannelses niveau, beskæftigelses procent – og hvor mange der har en dom for en eller anden form for kriminalitet.
En liste der efter vedtagelsen af den omfattende Ghetto lov i 2018 – kan få dramatisk og afgørende betydning for beboernes fremtid, hvis deres boligområde efter 5 år på listen, bliver dømt til tvangsflytninger og omdannelse, måske salg eller nedrivning af deres boliger, når de bliver stemplet som Hård Ghetto.

I Odense er Vollsmose allerede dømt. Og med den nye liste er Solbakken også natten over blevet til en Hård Ghetto, imens Korsløkkeparken blev frikendt i denne omgang.

Udgivet POLITISK, SOCIALT | Kommentarer lukket til Dommens Dag i ”ghettoerne”.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.