Apropos endnu en frikendelse for menneskehandel ved byretten i Holstebro.

Moderne Slaveri. Noget vi helst overser.
Apropos en aktuel dom om endnu en frikendelse for menneskehandel ved byretten i Holstebro. Moderne slaveri, Menneskehandel, Tvangsarbejde eller Social Dumping. Arbejdskriminalitet der udnytter mennesker i en økonomisk ulige verden har mange navne. Og det finder sted alle steder. Også lige her rundt om hjørnet hvor du bor.

Menneskehandel, også kendt som Trafficking anses for at være den hurtigst voksende kriminalitetsform i verden. Og handel med mennesker trives godt, i en globaliseret verden, præget af fattigdom og ulighed.
Men HVAD gør Danmark, HVAD gør EU for at leve op til strategier, handleplaner og direktiver om bekæmpelse af handel med mennesker? Er de strategier vi har hensigtsmæssige, i en virkelighed, hvor desperate og sårbare mennesker er villige til at gå langt for at tjene penge?

Selv om Danmark siden 2007 har haft et officielt center mod menneskehandel, så er der trods utallige sager, endnu ikke faldet en eneste dom, hvor bagmænd er blevet dømt for ”menneskehandel til tvangsarbejde”

Vi har mødt nogen af de organisationer, der i deres arbejde møder ofrene for menneskehandel, både illegale sexarbejdere, men også kinesiske kokke, filippinske chauffører og østeuropæiske gartnere. Også så har vi talt med hhv. EU parlamentsmedlem Christel Schaldemose og MF’er Søren Søndergaard om hvorvidt de politiske strategier virker efter hensigten.

Udgivet EU, GLOBALT, POLITISK | Kommentarer lukket til Apropos endnu en frikendelse for menneskehandel ved byretten i Holstebro.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.