Cirkulær Økonomi mod miljø og klima svineri.

Cirkulær Økonomi mod miljø og klima svineri.
Kan vi gøre op med en uhensigtsmæssig ”Smid væk Kultur” og blive bedre til genbrug og genanvendelse i en tid, hvor en voksende global middelklasse, tærer på klodens resurser imens elektronisk udstyr er den hurtigst voksende affaldstype?
”Ja og det er også nødvendigt” siger Henrik Wenzel, der som miljøforsker ved Syddansk Universitet bl.a. anbefaler en politisk regulering hvor man standardiserer tilbehør til alt elektronisk udstyr, lige fra opladere til mobiltelefoner og støvsugerrør.
En holdning der også finder genklang hos danske EU parlamentsmedlemmer som Socialdemokratiets Christel Schaldemose, Venstres Asger Christensen og Enhedslistens Nikolaj Villumsen, der også mener, at der kan strammes op på de nuværende regler om en reparationsgaranti for alle produkter i EU.   
Vi har klippet en længere reportage, hvor vi prøver at blive klogere på de miljø og klimapolitiske muligheder, der er i en mere cirkulær økonomisk tankegang, hvor genbrug og genanvendelse er en del af produktion og forbrug på flere niveauer.
Programmet er en del af en tv-serie om hvordan EU prioriterer og arbejder med FN’s 17 verdensmål.

Se også: https://osrtv.dk/2018/12/27/baeredygtigt-elektronisk-genbrug-miljoeet-klimaet/

Udgivet EU, OSRTV | Kommentarer lukket til Cirkulær Økonomi mod miljø og klima svineri.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.