Indre krig til livets ende.

Indre krig til livets ende.
Krig, politisk vold og forfølgelse skaber ikke kun flygtninge, men også ofte langvarige mén og traumer.
Vi har talt med hhv. psykolog Louise Schwartz, fra Region Syddanmarks afdeling for Traume og torturoverlevere, hvor man i disse dage forbereder sig på at møde nogle af de nytilkomne ukrainske flygtninge. Hhv. Morten Sodemann fra Indvandrer-medicinsk klinik på OUH, hvor man vurderer at 40 – 60% af de flygtninge der kommer der har en traumatisk oplevelse bag sig.
Ifølge Danmarks Statistik, var der i 2021 114.000 borgere, der har fået bevilliget ophold eller asyl pga. krig, borgerkrig eller politisk forfølgelse. Og hvis man tager udgangspunkt i de officielle skøn af hvor mange af dem der har traumer pga. deres oplevelser med krig, politisk vold eller måske en farefuld rejse på vej til fred og sikkerhed, så betyder det at omkring 30.000 mennesker og deres familier lever med post traumatiske stres symptomer. Og et spørgsmål der presser på i den aktuelle situation, er  om den nye åbne modtagelse af flygtninge fra Ukraine– også – måske – kan smitte af på den politiske tilgang til de flygtninge, der er kommet og har fået bevilliget et lovligt ophold i vores land. 

Indre krig til livets ende kan også ses i TV Odense ser Rødt på kanal Fynboen sendetider på https://osrtv.dk/sendetider/

Se også reportage om integrations-ydelse i strid med grundloven : https://www.youtube.com/watch?v=3wH-j13qzfE

Udgivet POLITISK | Kommentarer lukket til Indre krig til livets ende.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.