Kun et nummer – en beretning fra helvedes forgård.

27. januar er i Danmark udnævnt som “Auschwitz-dag” en mindedag for Holocaust og andre folkedrab.

Vi markerer dagen med historien om odenseaneren Poul Nielsen, der som 18 årige i 1943 blev deporteret til den nazistiske KZ lejr Sachsenhaussen nær Berlin. Her blev han til fange nummer. 73085. Et forsøg på at gøre Poul og de tusindvis andre fanger til til numre, der skulle udnyttes til det yderste indtil de ikke kunne yde mere.
Poul Nielsen har udgivet en erindringsbog med titlen “Kun et nummer”. Odense ser Rødt har fundet arkivklip fra et tidligere besøg i lejren og talt med Poul Nielsen og historiker Therkel Stræde, der har skrevet et længere forord til bogen.

Programmet kan også ses i TV Odense min BY på kanal Fynboen fra mandag – søndag.

Udgivet HISTORIE | Kommentarer lukket til Kun et nummer – en beretning fra helvedes forgård.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.