Angst æder sjæle op!

Kulturfestival for dialog og tolerance åbnet i Odense.
Abrahams sammenbragte børn er titlen på en odenseansk kulturfestival, der vil bidrage til dialog på tværs af religiøse og kulturelle skel.
Festivalen tager udgangspunkt i en kunstinstallation af billedhugger Jens Galschiøt. En kunstinstallation som i en Stonehenght agtig cirkel danner ordet Fundamentalism – og nok så vigtigt en række videoskærme, der viser citater fra de hellige bøger Biblen, Koranen og Tora’en, der alle 3 har deres udspring i Mellemøsten – og nok så vigtigt, det samme udgangspunkt – at der kun findes én Gud – samtidig med at de også har en del af de samme profeter – og at man derfor også kan læses en masse sammenfald i de mere end tusind år gamle skrifter.
Selve festivalen der er blevet til i et samarbejde mellem kommunen, en række folkeoplysningsforbund og kulturinstitutioner vil frem til december præsentere foredrag, debatmøder og andre kulturelle output flere steder i byen, imens man også i hele perioden kan se kunstinstallationen på Brandt Klædefabrik, hvor der allerede fra dag 1 var mødt flere skoleklasser frem.

Man kan finde festivalens program på www.kontraster.dk

Udgivet KULTUR | Kommentarer lukket til Angst æder sjæle op!
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.