Social Dumping: Grådig gartner udnytter billig polsk arbejdskraft ?


Social Dumping: Grådig gartner udnytter billig polsk arbejdskraft ?
Hele arbejdsdage til det halve i løn. Ingen overtidsbetaling, feriepenge eller pension. Og intet privatliv.
Sådan ser vilkårene ud, for de polske medarbejdere, der er vikaransat på Møllegårdens Planteskole, imens ejeren Lars Starup både sparer lønudgifter og supplerer sin indkomst med huslejeindtægter fra de polske arbejdere, der sover i køjesenge for at få plads til 15 beboere i et parcelhus.
Derfor har 3F Østfyn netop indledt en konflikt imod planteskolen, og firmaet 2TL, der har leveret den billige polske arbejdskraft til gartneriet på Midtfyn.
Firmaet, som Møllegården har brugt vikarer fra, hører under det Glamsbjerg-baserede, og polsk-ejede firma PF-gruppen, der specialiserer sig i billige vikarløsninger, og som på deres hjemmeside reklamerer med arbejdskraft til IKKE-OVEREMSKOMSTMÆSSIGE priser.
Ejer af Møllegårdens Planteskole, Lars Strarup, har, efter 3F varslede konflikt, ophørt samarbejdet med 2TL, men de samme polske vikarer arbejder fortsat videre på Planteskolen, bare med en ny kontrakt, fra et nyt vikarfirma, men til samme lave løn, og til samme dårlige arbejds- og boligforhold.

Udgivet SOCIALT | Kommentarer lukket til Social Dumping: Grådig gartner udnytter billig polsk arbejdskraft ?
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.