Hvor der Handles. Der spildes. DK og EU i en globaliseret verden.

Hvor der Handles. Der spildes. DK og EU i en globaliseret verden.
Handelspolitik kan være et nyttigt politisk redskab. Og blandt mange europæiske politikere i mange partifarver trives der en drøm om, at en kombination af handelspolitik og udviklingsbistand, kan hæve både levestandarden og de demokratiske rettigheder i bl.a. Afrika i en sådan grad, at der ikke længere vil være ret mange fattige migranter, der søger ind over EU’s forjættede grænser.
Men da EU’s handelspolitik traditionelt siden fællesskabet start tilbage i 50’erne dybest set har handlet om at varetage egne interesser både indenfor og udenfor Europas grænser, så er der indtil videre langt igen før man kan se at de mange velmenende hensigtserklæringer, der bliver skrevet ind i handelsaftalerne har nogen reel betydning.
Vi har klippet en debat dokumentar hvor vi spørger om man reelt kan finde noget fair handelssamarbejde udover de i den store sammenhæng ganske få ”Fair Trade” produkter der findes på det globale marked.

Medvirkende er bl.a. Lektor i handelspolitik, Jens Ladefoged. Journalist og Afrikakender Knud Vilby og Nanna Langevad, NOAH. Derudover danske EU politikere Christel Schaldemose, Socialdemokratiet. Søren Søndergård, Enhedslisten og Venstres Asger Christensen.

Udgivet EU | Kommentarer lukket til Hvor der Handles. Der spildes. DK og EU i en globaliseret verden.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.