Fattigdom i det rige EU. Et fælles ansvar?
Fattigdom er en relativ størrelse, der ofte måles i forhold til den gennemsnitlige levestandard i det land eller den region, man bor og lever i.
Så når man kigger ud over de nu 27 medlemslande, der er med i det europæiske fællesskab, så viser statistiker og analyser at omkring 92-117 millioner ud af 446 millioner EU borgere er fattigdomstruede.
Alarmerende tal der er langt fra den politiske målsætning EU-kommissionen havde opstillet om at man inden 2020 skulle nedbringe antallet af europæiske borgere, der lever under den nationale fattigdomsgrænse med 25%, og at løfte 20 millioner ud af risiko for fattigdom.
Vi har klippet en debat-dokumentar, hvor vi spørger til årsager og evt. løsninger på den relative store fattigdom i økonomisk og politisk union, hvor man også har svært ved at finde fælles standarder for hvordan man behandler de mange hjemløse, der også benytter sig af den frie bevægelighed inden for EU’s ydre grænser.
Medvirkende er bl.a. MEP’er Christel Schaldemose, Socialdemokratiet og Pernille Weiss, Konservative – MF Søren Søndergaard, Enhedslisten. Velfærdsforsker Jon Kvist, RUC. Fattigdomsforsker Finn Kenneth Hansen, CASA. Tony Fejerskov, 3F. Vibe Klarup, Rådet Socialt Udsatte. Lea Wulff Lütken, Projekt Udenfor, FEANTSA.
Video Arkiv
-
NYT INDHOLD
- Julegudstjeneste for borgere med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne
- Koncerter ja tak, julegudstjeneste og julehjælp til fattige børnefamilier
- Førstehjælp til Odense Fjord, Juleaktion og Bedre Forhold For Hjemløse
- Svag COP29, Tilbage til COP27, Marshallhjælp og Grådig Gartner
- Førstehjælp til Odense Fjord🐟🌏