Fattigdom eller social retfærdighed?

Fattigdom eller social retfærdighed?
Alarmerende tal siger at 90 millioner EU-borgere er truet af relativ fattigdom. Det svarer til ca. 20% af indbyggerne i den økonomisk mest velstående del af Verden. Hårde fakta der er baseret på EU’s officielle fattigdomsgrænse. Men også en virkelighed i et Europa hvor arbejdskraftens frie bevægelighed i et socialt og økonomisk meget forskelligt EU, har skabt gode muligheder for at grådige arbejdsgivere kan organisere social dumping, der har udfordret og svækket nationalt tilkæmpede løn og arbejdsforhold.
Og da EU samarbejdet der i mange andre sammenhænge ikke tøver med fælles regler, traditionelt ikke har blandet sig i national social – og arbejdsmarkedspolitik, så har antallet af fattige og working poor været støt stigende trods ambitiøse målsætninger om det modsatte.
Vi har talt med velfærdsforsker Jon Kvist og de danske EU-Parlamentsmedlemmer Christel Schaldemose, Nicolaj Willumsen og Asger Christensen om hvorvidt EU Kommissionens ”Sociale Søjle” eller en europæisk mindsteløn, kan være svaret på fællesskabets sociale udfordringer.
Programmet er en del af en tv-serie om hvordan EU prioriterer og arbejder med FN’s 17 verdensmål.
Udgivet OSRTV | Kommentarer lukket til Fattigdom eller social retfærdighed?
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.