Kører EU Grønt tidsnok?

Kører EU Grønt tidsnok?
Selv om den globale opvarmning også er begyndt at vise sine konsekvenser i Europa, med både oversvømmelser i nord og ørkendannelser i syd, så har de politiske ledere i EU, som mange andre steder på kloden, tøvet med at iværksætte initiativer, der stopper udledning af co2 og andre drivhusgasser inden de igangværende klimaforandringer kommer ud af kontrol med selvforstærkende processer.
Men nu forhåbentlig bedre sent end aldrig, mere end 30 år efter de første advarsler fra videnskaben i FN’s klimapanel, så kom EU kommissionen i juni 2021 med et udspil, hvor flere konkrete initiativer lige fra rejsning af mere skov, energibesparende renoveringer af bygninger, ikke fossile brændsler i transportsektoren og flere vedvarende energikilder, skal bidrage til en samlet reduktion af de 27 medlemslandes udledning af drivhusgasser med 55% inden 2030.
Vi har bl.a. talt med 3 danske EU-parlamentsmedlemmer, Christel Schaldemose-S, Nikolaj Villumsen-EL og Asger Christensen-V om et udspil der skal finde opbakning i et EU samarbejde, hvor der er langt imellem de klimapolitiske ambitioner i f.eks. Polen og Danmark.
Andre medvirkende i Kører EU Grønt tidsnok, er tidligere klimakommissær, Connie Hedegaard. Miljøforsker ved SDU, Henrik Wenzel. Lærke Flader fra El Bil Alliancen og miljø og klima debattør Steen Gade.
Programmet er en del af en tv-serie om hvordan EU prioriterer og arbejder med FN’s Verdensmål for en bæredygtig udvikling. 

Se også: https://osrtv.dk/2021/12/20/cirkulaer-oekonomi-mod-miljoe-og-klima-svineri/

Udgivet EU | Kommentarer lukket til Kører EU Grønt tidsnok?
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.