Projekt ’Unge i Job og Uddannelse’ er mega nice! Siger Ida fra 8.b

Projekt ’Unge i Job og Uddannelse’ er mega nice! I hvert fald hvis man spørger Ida, der går i 8.B på Næsby skole.
Ida og omkring 500 andre odenseanske 8.klasse elever, deltog i ugerne 36-38 i projektet, hvor de får mulighed for at snuse til både uddannelses- og karrieremuligheder indenfor én af seks forskellige udvalgte erhvervsuddannelser.
Vi har fulgt Ida, der i uge 37 var i lærer som maler.

Projektet er organiseret af Skolesamarbejdet Nord, der består af ni folkeskoler, som i samarbejde ungdomsuddannelser og over 40 virksomheder, skal give eleverne et realistisk billede af, hvad det vil sige at tage en erhvervsuddannelse.
Det overordnede mål med projektet er at skabe større interesse for erhvervsuddannelser blandt de unge. Siden 2014 og frem til 2017, er 27% færre elever startet på en erhvervsuddannelse. Den udvikling skal vendes og ambitionen er, at 25% af de unge i 2020, vælger en erhvervsuddannelse, når de afslutter folkeskolen. På landsplan valgte 19.7% af de unge i år en erhvervsuddannelse og i Odense var det kun 16.3% af de unge der startede på en erhvervsuddannelse.
Derfor er der også behov for projekter som ’Unge i Job og Uddannelse’. Det er 3. gang, projektet løber af stablen, og meget tyder på, at det har en effekt, når det kommer til at vække de unges interesse. Sidste års erfaring fra projektet viser blandt andet, at 39.8% af de unge der deltog, svarer, at de er blevet mere interesserede i at vælge en erhvervsuddannelse efter folkeskolen.

Udgivet LOKALT | Kommentarer lukket til Projekt ’Unge i Job og Uddannelse’ er mega nice! Siger Ida fra 8.b
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.