Intersex mennesker. En overset minoritet.

Intersex mennesker. En overset minoritet.
”Når der blev undervist om piger og drenge i skolen, så var det ikke noget jeg kunne relatere til”. Sådan fortæller Stine, der er en af flere tusind danskere, der er født med en kønsanatomi, der ikke kan betegnes som udelukkende hunkøn eller hankøn.
En problemstilling, der ikke kun kan medføre psykiske eller sociale udfordringer, men også sundhedsmæssige problemer, da mange intersex mennesker, som helt små bliver udsat for køns normaliserende medicinske behandlinger. En praksis, som Danmark i flere omgange er blevet kritiseret for i påtaler fra FN, der mener det er imod konventionen om barnets rettigheder.

Vi har i forbindelse med den internationale ”Intersex Awareness Day” mødt Stine og Inge fra foreningen Intersex Danmark og talt med Helle Jacobsen fra Amnesty International, der i 2017 udgave en rapport om de menneskerettigheds-krænkelser som intersex mennesker udsættes for.

Du kan se mere om intersex mennesker på www.intersex.dk

Udgivet 2018, POLITISK | Kommentarer lukket til Intersex mennesker. En overset minoritet.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.