Landbruget bør også bidrage til et bedre miljø og kampen mod klimaforandringerne.

Landbruget bør også bidrage til et bedre miljø og kampen mod klimaforandringerne.
Danske og europæiske landmænd modtager hvert år 360 milliarder Euro i støtte fra EU. Det svarer til 36% af fællesskabets samlede budget. Tilskud der i overvejende grad udbetales som en hektarstøtte uden særlige krav til produktions-formen. En uholdbar støtteordning der bør ændres i en tid, hvor der er store miljø udfordringer når det handler om klimaforandringerne, forurening af grundvandet og en svindende biodiversitet. Det er i hvert fald holdningen hos centrum-venstre partierne og store miljøorganisationer, der mener at den forestående revision af EU’s landbrugsstøtte skal bruges til en markant forandring til et system, der belønner de landmænd der bidrager til de fælles goder.

Vi har talt med repræsentanter fra Økologisk Landsforening, Naturfredningsforeningen og indflydelsesrige Landbrug & Fødevarer, samt EU parlamentsmedlem Christel Schaldemose og Alternativets Christian Poll.

Udgivet 2018, EU, POLITISK | Kommentarer lukket til Landbruget bør også bidrage til et bedre miljø og kampen mod klimaforandringerne.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.