Kvinde til Kvinde. Om Røde Kors Q-net


Kvinde til Kvinde. Om Røde Kors Q-net.
Her i løbet af efterårsferien vil vi dele en række programmer, som vi har lavet om nogle af Odenses frivillige sociale foreninger. ? ?
”Jeg fik at vide dagligt, at det bedste jeg kunne gøre for verden, det var at tage livet af mig selv, for jeg var alligevel ikke noget værd”.
Sådan siger en af de kvinder vi mødte tilbage i 2016, da vi lavede et portræt af Rødekors netværket Q-net, som er til for volds-udsatte kvinder.
Og desværre lever mange danske kvinder i parforhold, der er præget af både fysisk og psykisk vold.
Psykisk vold er den mest udbredte form for partnervold. 97% af de kvinder, der boede på krisecenter i 2017, havde været udsat for psykisk vold.
Selvom psykisk vold i dag er blevet strafbart, foregår det i rigtig mange parforhold og særligt kvinderne er udsat. En rapport, som er udgivet af VIVE i 2018, viser at 4 ud af 100 kvinder, inden for et år har været udsat for psykisk vold. Til sammenligning gælder det for 1 ud af 100 mænd.
I videoen møder vi det frivilligt bårne Q-net, som er et slags efterværn, der hjælper kvinder, når de flytter ud fra krisecenter eller forlader deres voldelige partner. Og så fortæller nogle volds-udsatte kvinder om deres oplevelser og om den store betydning, Q-net har haft for dem, i forhold til at finde tilbage til livet og starte forfra ♥?

Udgivet SOCIALT | Kommentarer lukket til Kvinde til Kvinde. Om Røde Kors Q-net
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.