Undgå fortidens galskab og elendighed. Aldrig mere en Krystalnat.


Undgå fortidens galskab og elendighed. Aldrig mere en Krystalnat.
Hvis vi skal undgå den galskab og elendighed, der kan opstå når man krydser den grænse, hvor andre medborgere bliver umenneskeliggjort, så skal man lære af historien. Sådan sagde en af talerne, på årsdagen for Krystalnatten den 9. november 1938. Den dag hvor nazisterne optrappede deres forfølgelse af de tyske jøder. Vi var med til en lokal markering i Odense, på 81 årsdagen for en begivenhed der i nyere historieskrivning er blevet synonym med organiseret fremmedhad og racisme.
En markering der stadig er aktuel selv om vi for første gang i 20 år har haft et Folketingsvalg, hvor udlændingepolitikken ikke stod øverst på dagsordenen, så har et stort folketingsflertal for Burkaforbud og en omfattende såkaldt Ghettoplan, der vil indføre særlige regler for særlige grupper af borgere, der bor i socialt udsatte boligområder.

Udgivet POLITISK | Kommentarer lukket til Undgå fortidens galskab og elendighed. Aldrig mere en Krystalnat.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.