Uværdigt og umenneskeligt. Flygtninge i Fængsel.

Uværdigt og umenneskeligt. Flygtninge i Fængsel.
Afviste asylansøgere er simpelthen så uønskede, og så langt på bunden, at man kan behandle dem uværdigt og umenneskeligt. Det er en grænse vi har overskredet, og som jeg aldrig troede, vi kunne ende i. Sådan siger menneskerettigheds-aktivist Lene Junker, der er aktiv i netværket Racisme Fri By, om de konklusioner som Europarådets Torturkomité offentliggjorde i en rapport den 7. januar i år.
Rapporten fastslår bl.a. at forholdene på Udlændingecenter Ellebæk er så kummerlige og uacceptable, at de ikke er egnede til mennesker. Centret huser afviste asylansøgere, som ikke er kriminelle. Men alligevel behandles de afviste asylansøgere som kriminelle fanger, der lever under fængselslignende forhold. Og netop det, fik torturkomiteen til at beskrive Udlændingecenter Ellebæk som et af de værste i EU.

Udgivet POLITISK | Kommentarer lukket til Uværdigt og umenneskeligt. Flygtninge i Fængsel.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.