Kan Odense Byråd blive mere demokratisk?

Kan Odense Byråd blive mere demokratisk? Ja siger Enhedslisten i Odense Byråd.
Det kræver viden og indsigt at være med til at træffe vigtige politiske beslutninger, der vedrører mange borgere. Så nu foreslår de, at det centrale og magtfulde økonomiudvalg skal have plads til alle byrådets partier.
I dag er det kun borgmesteren og de 4 fuldtidsansatte rådmænd/kvinder, der er med i det udvalg, der sidder med de overordnede rammer for kommunens økonomi og udvikling.
Og da økonomiudvalget også kan træffe selvstændige beslutninger – bl.a. en ny akut hjælpe-pakke til det lokale erhvervsliv – så mener Enhedslisten af alle byrådets partier skal være repræsenteret.

Vi har talt med byrådsmedlem Reza Javid om det hensigtsmæssige i at indføre en ordning, der også vil betyde et politisk udvalg, hvor der er stor forskel på den tid og de resurser, der er til rådighed for hhv. fuldtidsansatte borgmester og rådmænd, der dagligt serviceres af en forvaltning – og så menige byrådsmedlemmer, der også skal passe et civilt arbejde ved siden af.

 

Udgivet POLITISK | Kommentarer lukket til Kan Odense Byråd blive mere demokratisk?
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.