Flygtningebørn deler Odense Byråd.

Flygtningebørn deler Odense Byråd.
Kan Odense som Kommune tage imod uledsagede flygtningebørn fra de overfyldte lejre på små græske øer.
Ja det kan vi sagde Enhedslisten, Radikale, SF og Alternativet da der var byrådsmøde onsdag 27.maj.
Men Nej sagde de borgerlige og nok så afgørende Socialdemokratiet.

Forslaget var stillet af Enhedslisten og de Radikale, der ønsker at Odense skal tilslutte sig et initiativ, hvor en række europæiske byer som Amsterdam og Barcelona og senest København, har henvendt sig til EU for at få etableret et samarbejde, hvor man som by, kommune kan tage imod uledsagede flygtningebørn fra de overfyldte lejre på de små græske øer.
Men selv om Odense har gjort det før og med gode erfaringer fra 2015-16, så mener Socialdemokratiet i Odense ikke at særlige forhold for børn skal bryde de nationale dogmer. Men at det skal være Folketinget der afgør hvor mange flygtninge, der må komme til Danmark.

Vi har talt med forslagsstillerne og det socialdemokratiske byrådsmedlem Cæcilie Crawley.
Og så var vi til en støttedemonstration, hvor der bl.a. var en tale fra Bedsteforældre for Asyl v. Pia Sigmund, der har været personlig værge for et af de uledsagede flygtningebørn, der kom til Odense i 2016.

Udgivet POLITISK | Kommentarer lukket til Flygtningebørn deler Odense Byråd.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.