Aldrig mere en Krystalnat. Undgå fortidens galskab og elendighed.

Aldrig mere en Krystalnat. Undgå fortidens galskab og elendighed.
De fleste danskere tager sandsynligvis afstand fra de rædsler og grusomheder, der blev begået imod jøder og andre ikke arier, da nazisterne havde magten i Tyskland.

Men historien har det med at gentage sig selv, så har netværket Racismefri By Odense for Mangfoldighed, siden 2015 arrangeret årlige markeringer af Krystalnatten den 9.november 1938, der var den dag hvor nazisterne for alvor indledte sine jødeforfølgelser. En markering der i dag bliver brugt til at sætte fokus på den stigmatisering af mindretal, der har fundet sted i takt med en tiltagende ”Dem og Os” debat, der de senere år også blev udtrykt i lovgivning, fordi et folketingsflertal har låst sig fast i en kappestrid om hvem, der kan føre den hårdeste og strammeste udlændingepolitik.

Vi var med da omkring 100 odenseanere trodsede november kulden for at mindes en begivenhed, der forhåbentlig ikke kommer til at finde sted i det Danmark vi kender.

Udgivet POLITISK | Kommentarer lukket til Aldrig mere en Krystalnat. Undgå fortidens galskab og elendighed.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.