Anti-racister udsat for højreorienteret hærværk.

Anti-racister udsat for højreorienteret hærværk.
Netværket Racismefri By – Odense for mangfoldighed, havde brugt flere timer en søndag eftermiddag på at sætte mere end 100 plakater op for deres årlige markering af FN,s internationale anti-racisme dag.
Men allerede om aftenen kunne de konstatere, at samtlige plakater, systematisk, enten var revet ned eller over-sprayet med sort maling. Hærværk som de er overbevist om er blevet begået af nogle af de højreorienterede ofte racistiske aktivister, der for det meste trives i det skjulte og på internettet, men som også med jævne mellemrum, manifesterer sig med vold og hærværk mod medborgere, de ikke synes, der skal være plads til i det danske samfund.

Vi har mødt Mangfoldigheds-aktivisterne Lene Junker og Liv Krogshede, der nu må ud på en ny runde, med plakater om deres lokale markering af FN’s anti-racisme dag på Banegårdspladsen i Odense den 20.marts.

En markering, som de finder nødvendigt i et Danmark hvor det ikke kun har været en tiltagende ”dem og os” retorik, der har præget den offentlige og politiske debat. Men også en lang række værdi – og udlændinge-politiske beslutninger, der er blevet vedtaget af brede folketingsflertal, siden 2015, hvor DK fik en ny borgerlig regering, og Mette Frederiksen blev ny formand for Socialdemokratiet.

Udgivet POLITISK | Kommentarer lukket til Anti-racister udsat for højreorienteret hærværk.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.