Bedre sent end aldrig. Flere El Biler i Odense. Lige om lidt.

Bedre sent end aldrig. Flere El Biler i Odense.

Et enigt byråd vedtog sidste år en hensigtserklæring om at Odense skal være co2 neutral i 2030. Så derfor skal der bl.a. skabes bedre betingelser for at flere borgere vælger en EL-bil i de kommende år.
Men imens det ser ganske optimistisk ud når det handler om produktion af energi og varme, hvor bl.a. Fynsværket er i gang med at udfase brug af de stærkt klima-belastende Kul – allerede i 2022, så er landets 3de største by langt bagefter, når det handler om co2 neutral transport.

F.eks. er der pt. marts 2021 kun 1940 El og Hybridbiler ud af mere end 85.000 personbiler i Odense Kommune – tal der svarer til små 2.3%, der er et godt stykke fra de 37%, som er den nationale målsætning frem mod 2030. Mål der også er afhængige af hvor hurtigt, der kan blive etableret et nødvendigt net af ladestandere, hvor Odense med sine pt. 34 offentlige ladepladser også er bagud.

Så nu har Rådmand Christoffer Lilleholt, bedt om gode råd udefra, og vi var med pressemøde hos By og Kulturforvaltningen, hvor det politiske udvalg netop har modtaget en række anbefalinger, fra en ekspertgruppe med Lærke Flader fra Dansk Elbil Alliance i spidsen.

 

Udgivet POLITISK | Kommentarer lukket til Bedre sent end aldrig. Flere El Biler i Odense. Lige om lidt.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.