Dansk, danskere. Rigtig DANSK.

Dansk, danskere. Rigtig DANSK.

Hvornår og hvordan er man rigtig Dansk? Det har vi prøvet at få nogle bud på i en tid, hvor nationalistiske og udlændinge-politiske temaer igen er rykket op på den politiske dagsorden.

Et folketingsflertal har netop vedtaget at skærpe kravene til dem der ønsker Statsborgerskab. Boligministeren har foreslået at der fremover ikke må være almennyttige boligområder med mere end 30% beboerne, der har en ikke-vestlig oprindelse uanset om de er født i Danmark og har statsborgerskab. Og lokalt i Odense Byråd er det foreslået at foreninger der modtager kommunale tilskud skal skrive under på at de går ind for danske værdier.

Men hvilke værdier er det så, der skal sikre den danske sammenhængs-kraft i et samfund, der på flere mulige måder burde have overskud til at være rummelig og inkluderende. Vi har talt med en række odenseanere, der er engageret i politiske liv på forskellige måder.

Udgivet POLITISK | Kommentarer lukket til Dansk, danskere. Rigtig DANSK.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.