Palæstinensere savner dansk stemme i ulige kamp.

Palæstinensere savner dansk stemme i ulige kamp.

Imens israelske jagerfly bombede det tæt befolkede Gaza, så var nogen hundrede odenseanere, mest herboende statsløse palæstinensere, samlet på Banegårdspladsen, for at udtrykke deres støtte til de palæstinensere, der lige nu, endnu engang er ude i en ulige kamp med den Israelske Stats politiske og militære magt.

Vi var med på sidelinjen og talte med odenseanske Omar Bibi, der blot er en af mange millioner palæstinensere, der har været statsløse siden staten Israel blev oprettet med støtte fra det nystiftede FN, efter de europæiske jøders lidelser under 2.verdenskrig. En international støtte, der i dag ser igennem fingre med at Gaza og Vestbredden der skulle være palæstinensiske selvstyreområder, nu reelt er lukket inde bag mure og sikkerhedshegn kontrolleret af et overlegent israelsk militær og en lovgivning, der har fået internationale menneskerettigheds-organisationer, som Human Rights Watch til at vurdere, at staten Israel , i dag har udviklet et Apartheid system, som man kendte det i Sydafrika.

 

Udgivet GLOBALT, POLITISK | Kommentarer lukket til Palæstinensere savner dansk stemme i ulige kamp.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.