Kold beregning sender kvinder og børn på udrejsecentre.

Kold beregning sender kvinder og børn på udrejsecentre.

Syriske flygtninge kan ikke tvangshjemsendes til diktatoren Assad, da Danmark hverken har diplomatiske forbindelser eller hjemsendelsesaftaler med et regime, der er en paria i det internationale samfund.

Men selv om en plads på et udrejsecenter koster 300.000 kroner om året og ikke mindst et spildt menneskeliv, så har et folketingsflertal den 6.maj vedtaget, at Flygtningenævnet har ret når de vurderer regionen som styres af Assads sikkerhedspoliti som et sikkert sted. Og at man derfor kan ophæve opholdstilladelsen for syriske flygtninge, og indsætte dem på udrejsecentre som Kærshovedgård.

En iskold politisk kalkulation, som ifølge advokat Niels Erik Hansen, har det formål at den socialdemokratiske regering kan sende et signal til hhv. potentielle asylansøgere, og nok så vigtigt, de højre nationale danskere, om at Danmark ikke ønsker at tage imod flere flygtninge.

Et udsagn der var en del af debatten, da Racismefri By Odense afholdt offentligt møde på Kulturmaskinen den 27.maj.  Et møde hvor man også kunne møde nogle herboende syriske flygtninge og seniorforsker v. DIIS, Lars Erslev Andersen, der gjorde rede for hvorfor, det syriske regime både nu og i nær fremtid, stadig vil være et farligt sted for alle, der opfattes som politiske modstandere, af diktatoren Assad.

Udgivet POLITISK | Kommentarer lukket til Kold beregning sender kvinder og børn på udrejsecentre.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.