Virkeligheden kalder. Grundlovsdag for human udlændingepolitik.

Virkeligheden kalder. Grundlovsdag for human udlændingepolitik.

19 årige Mohammed kan få opholdstilladelse fordi han kan blive indkaldt til militærtjeneste for diktatoren Assad i Syrien. Men Mohammeds mor og lillesøster kan ifølge Flygtningenævnet trygt vende tilbage til det regime, der myrdede Mohammeds far, da han var 9 år. Mohammeds sag kom frem på et Grundlovsmøde på Nyborg Gymnasium, hvor der også er andre historier om syriske familier, der i disse måneder bliver splittet ad. Hvor kvinder, børn og ældre kan se frem til meningsløse ophold på udrejsecentre, fordi regeringen på den ene side ikke kan tvangshjemsende flygtninge til et Syrien man hverken har diplomatiske forbindelser eller hjemsendelsesaftaler med. Men på den anden side vil holde fast i at fremvise en hård og stram asylpolitik, der ikke betyder vælgerflugt til de borgerlige partier.

Vi var med og talte også med hhv. de Radikales Sofie Carsten Nielsen og Enhedslistens Victoria Velasquez, om hvilke politiske muligheder, der er for at ændre ”juridske” afgørelser, der også vækker undren i FN, EU og USA.

Udgivet POLITISK | Kommentarer lukket til Virkeligheden kalder. Grundlovsdag for human udlændingepolitik.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.