En søndag eftermiddag imod Apartheid.

En søndag eftermiddag imod Apartheid.

Selv om et militært overlegent luftvåben nu har stoppet flere dages intense bombardementer af det tæt befolkede Gaza, så udøver staten Israel stadig hver dag noget der ligner Apartheid i de landområder, der ifølge utallige FN resolutioner, burde være palæstinensisk selvstyre.

Vi var med i Odense centrum en søndag eftermiddag i juni 2021. Nogle hundrede odenseanere, deriblandt mange efterkommere af de, tæt på en million palæstinensere, der blev til statsløse flygtninge, gik igennem byens gader for at minde om en lang og ulige kamp.

En ulige kamp, hvor de palæstinensiske efterkommere, i årtier, på afstand, har kunne se hvordan Israel med stiltiende støtte fra især USA, men også Europa, inddrager jord, bygger mure og sikkerhedshegn, imens der parlamentarisk bliver er indført en lang række særlove, der favoriserer den jødiske del af befolkningen og samtidig begrænser palæstinenserne. Handlinger der fået internationale menneskerettigheds-organisationer, som Human Rights Watch, til at vurdere, at staten Israel i dag har udviklet et Apartheid system, som man kendte det i Sydafrika.

Noget der senest blev tydeligt da Israel fik mulighed for at Corona vaccinere hurtigere end andre nationer. Men helt undlod at vaccinere i de palæstinensiske områder, som de reelt har besat.

 

Udgivet POLITISK | Kommentarer lukket til En søndag eftermiddag imod Apartheid.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.