Er Odenses klima ambitioner, ambitiøse nok?

Er Odenses klima ambitioner, ambitiøse nok?

Satses der for meget på nye teknonologier, der kan opfange co2? Er den kollektive trafik for langt bagud på point? Kan der findes politisk vilje og flertal til at få benzinbilerne ud af byen? Og hvornår bliver byen klar til de el-biler der er brug for i en co2 fri fremtid?

Klima aktivist Morten Lisberg har anmeldt de anbefalinger, som den Task Force, Klima Neutral, har givet Odense Byråd. Anbefalinger der skal pege frem mod at Odense som by og kommune kan præsentere et lokalt neutralt klimaregnskab i 2030.

Anbefalinger der især handlede om at bruge Fynsværkets potentiale til at indfange og genbruge CO2. At skabe rum og muligheder for solcelle anlæg på både bygninger og åbne arealer. Men også hurtigst muligt at gøre Odense til en by uden alt for mange klimabelastende benzin og dieselbiler.
Anbefalinger der kan medføre upopulære politiske valg, og derfor i første omgang, betød politiske automatreaktioner, fra hhv. borgmester Peter Rahbæk, der vil have tid til at tænke sig om, og så Venstre Christoffer Lilleholt, der straks blev socialt indigneret på vegne af de forstadsbeboere, der ikke har råd til en EL-bil.

Se også: https://osrtv.dk/2021/06/18/odense-klima-neutral-2030/

Udgivet OSRTV | Kommentarer lukket til Er Odenses klima ambitioner, ambitiøse nok?
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.