Sygeplejersker med Klap og Kampgejst.

Sygeplejersker med Klap og Kampgejst.

Morgenfriske strejkende sygeplejersker, var mødt ved OUH tidlig onsdag for at klappe af, de af deres kollegaer, der må gå på arbejde for at opretholde  et sundhedsansvarligt nødberedskab.

De ca. 5000 strejkende sygeplejersker er umiddelbart ude i en ulige lønkamp med deres offentlige arbejdsgivere. Resten af deres offentligt ansatte kollegaer har stemt ja til overenskomster, der sikrer en lønfremgang på 5% i de kommende år. Og da konflikten ikke rammer livsvigtige funktioner, så har arbejdsgiverne ikke travlt med at gå ind i nye forhandlinger. Og regeringen, der kunne tage initiativ til et opgør med den tjenestemandslov, der fastholder et kønsopdelt arbejdsmarked, har i stedet valgt at lurepasse med henvisning til den danske arbejdsmarkedsmodel.

Men da strejken også betyder ophobet ferie og udsigt til nye ventelister, så var de strejkende sygeplejersker vi talte med onsdag morgen, alligevel optimistiske i forhold til nye forhandlinger og et acceptabelt resultat for en gruppe velfærds-arbejdere, der synes de er mere værd, end det de får i dag.

Udgivet POLITISK | Kommentarer lukket til Sygeplejersker med Klap og Kampgejst.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.