Frivillige mod social ulighed i sundhed.

Frivillige mod social ulighed i sundhed.

Det er langt fra alle danskere, der høster frugterne af flere sunde vaner, og et stadig mere avanceret sundhedsvæsen. Social ulighed i sundhed er et stort problem i Danmark og kløften mellem de bedst og de dårligst stillede er nu så stor, at der er godt 20 år til forskel på levetiden for en social udsat borger, sammenlignet med gennemsnitsdanskeren.

Vi har mødt den frivillige forening Social Sundhed Odense, der arbejder for at bekæmpe ulighed i sundhed.
Foreningens frivillige, som kalder sig for brobyggere, støtter og ledsager sårbare og udsatte borgere til bl.a. aftaler på sygehuset, aftaler ved egen læge, tandlæge, misbrugsbehandling mm. For selvom det danske sundhedssystem er både godt og gratis, kan det alligevel for nogle borgere, der kæmper med f.eks. misbrug eller psykisk sydom være svært, både at forstå og finde rundt i systemet.

Se også: https://osrtv.dk/2020/09/02/stadig-skaev-sundhed-danmark/

Udgivet SOCIALT | Kommentarer lukket til Frivillige mod social ulighed i sundhed.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.