SoSu på fuldtid. God ide. Svær at realisere.

SoSu på fuldtid. God ide. Svær at realisere.
Ældreplejen i Odense skal tilføres 200 nye medarbejdere i de kommende år. Sådan lød det glade budskab da et flertal i Odense Byråd indgik en budgetaftale i september måned. Og ikke nok med det. Der blev oveni købet afsat 93 millioner kroner til et tiltrængt løft af et spareramt velfærdstilbud.
Men nu hvor de gode intentioner skal realiseres, så kan de lokale politikere og embedskvinderne i ældre og handicapforvaltningen konstatere at det, som på andre velfærdsområder, hvor man har været vant til billig, kvinde-lønnet arbejdskraft er svært at finde nok uddannet personale til at tage sig af de ældre, der bliver flere af i de kommende år.
Så derfor har Odense Kommune akut tilbudt at de mange social og sundhedsarbejdere, der i dag er på deltid, kan få mulighed for en fuldtidsstilling. Et tilbud der ideelt set kan skaffe  få omkring 450 ekstra medarbejdere i ældre og handicapforvaltningen, hvor tæt på 80% af de ansatte i dag er på deltid.
Vi har talt med social – og sundhedsassistent Charlotte Sevelsted, der gerne vil tage flere timer af flere forskellige grunde, og så Christina Bank fra FOA, Odense hvor man ser flere årsager til at det kan blive svært at få mange til at sige ja til en fuldtidsstilling.

Se også: https://osrtv.dk/2021/11/20/lokal-3-partsaftale-skal-sikre-fremtidens-velfaerdsarbejdere/

Udgivet OSRTV, SOCIALT | Kommentarer lukket til SoSu på fuldtid. God ide. Svær at realisere.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.