Et Humant Europa? Når Mennesker er på Flugt.

Et Humant Europa? Når Mennesker er på Flugt.
Onsdag den 23. marts kl. 18-20 arrangerer TV Odense ser Rødt og, i samarbejde med Galleri Galschiøt og AOF Odense, et debatarrangement, hvor vi sammen med Rosa Lund (EL), Martin Lemberg-Pedersen fra Amnesty International og migrationsforsker Ninna Nyberg Sørensen (DIIS), tager temperaturen på DK’s og EU’s flygtninge- og asylpolitik. Moderator er Jens Galschiøt. 
Der er gratis entré og mulighed for spørgsmål og kommentarer. Debatten bliver samtidig live-streamet på Odense ser Rødt Facebook.
 
Med den dramatiske og tragiske situation i Ukraine, hvor over 2 millioner mennesker er flygtet er debatten højaktuel, og situationen er en anden nu, end den var i 2015, hvor ca. en million flygtninge søgte mod EU. Denne gang. træder EU og medlemslandene til med en helt anden handlekraft, end tidligere set. I DK har vi fx suspenderet diverse love for ukrainere på flugt. Men hvad er egentlig op og ned, og kan/bør man overhovedet sammenligne håndteringen fra 2015 med i dag, særligt med tanke på det politiske argument om et større ansvar som nærområde-land(e).
 
Debatten skal også omkring, at det eneste EU indtil nu har været enige om, er at lave aftaler med  lande som Tyrkiet og Libyen og lade andre håndtere udfordringerne. Men er det forsvarligt ift. flygtninge- og menneskerettighedskonventionerne og er det overhovedet fair at lade de smalleste skuldre bære den tunge byrde. 
Og i tråd med det, skal vi sammen med panelet, diskutere fremtidige løsninger, herunder det konkrete danske forslag om asylbehandling udenfor EU, som muligt tiltag, både for at forhindre farefulde rejser over Middelhavet, men også for at undgå, at man i Europa (og DK) vil opleve lignende pres, som det vi så i 2015. 

Et Humant Europa? Kan også ses i TV Odense ser Rødt på kanal Fynboen.

Se også: https://osrtv.dk/2022/03/14/udsyn-paa-flygtninge-og-klima-tv-odense-ser-roedt/

Udgivet EU, POLITISK | Kommentarer lukket til Et Humant Europa? Når Mennesker er på Flugt.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.