Grov udnyttelse på danske arbejdspladser.

Grov udnyttelse på danske arbejdspladser.
Rumænske og polske værftsarbejdere der arbejder for 50 kroner i timer imens de betaler arbejdsgiveren for ophold, mad og transport. Kinesiske kokke der bor i baglokaler til københavnske restaurator, hvor arbejdsgiver både tilbageholder deres løn og deres pas. Filippinske chauffører der aflønnes med 15 kroner i timen imens de lever og bor i deres lastbiler på store rastepladser.
Store offentlige byggerier som det nye fynske supersygehus. Den odenseanske letbane og den københavnske metro, der bliver bygget af et virvar af underentreprenører, der ikke overholder danske overenskomster. Arbejdskraftens fri bevægelighed indenfor i et frit indre marked i EU, har de sidste 10-15 år produceret masser af eksempler på Social Dumping, hvor grådige arbejdsgivere ikke lever op til nationale standarder for løn og arbejdsforhold i bl.a. Danmark.
Og hva’så? Vi har med udgangspunkt i debatmøde om et ”Socialt Retfærdigt EU” prøvet at finde nogle svar på den danske fagbevægelses udfordringer i disse år. Medvirkende er bl.a. Nikolaj Villumsen EU parlamentsmedlem for Enhedslisten og Nadja Abelgren Olsen, der er EU chef i fagforbundet 3F.

Grov udnyttelse på danske arbejdspladser Se også: https://osrtv.dk/2022/05/07/social-dumping-eller-social-retfaerdighed/ og om moderne slaveri: https://www.youtube.com/watch?v=TAnLod_JIOA&t=2s

Udgivet EU, SOCIALT | Kommentarer lukket til Grov udnyttelse på danske arbejdspladser.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.