Sund byplanlægning giver anerkendelse.

Sund byplanlægning giver Odense international anerkendelse. Kan man planlægge en by, der fremmer folkesundheden. Ja og hvis man skal tro en nylig rapport i det internationalt anerkendte videnskabelige tidsskrift ”The Lancet Global Health ” så er Odense blandt de 25 mest sunde og bæredygtige byer i hele Verden.
Noget der er bl.a. er opnået fordi et stort net af fritliggende cykel og gangstier kun til bløde trafikanter, der sammen med masser af små og store grønne områder og mange års lokalt fokus på at fremme lysten til at bruge cyklen frem for bilen, har gjort at en ellers udstrakt parcelhus kommune, har kunne placere sig godt i en opgørelse hvor der også lægges vægt på tæt byggeri og korte afstande til daglige gøremål og nødvendige faciliteter.
Vi var med da den gode nyhed blev præsenteret af by og kulturrådmand Søren Windell og sundhedsforsker Jasper Schipperijn, SDU, der sammen med byplanlægger Anette Kold, måske kan se frem til at Danmarks største provinsby, Odense kommer endnu længere frem på listen, når Letbanen og de omfattende fysiske forandringer i Centrum, skaber en mere tilgængelig by, hvor der stadig er tænkt på de grønne oaser og de bløde trafikanter.
Sund byplanlægning kan også ses Odense ser Rødt https://osrtv.dk/2022/05/20/forbehold-sund-by-gratis-mad-odense-ser-roedt/ Se også https://osrtv.dk/2019/05/06/hvordan-vi-bor-lever-byen/ og balladen om Gerthaminde på https://www.youtube.com/watch?v=A8W4J40aJ-c&t=1s
Udgivet LOKALT | Kommentarer lukket til Sund byplanlægning giver anerkendelse.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.