Anstændighed gælder ikke fattigrøve.

Anstændighed gælder ikke fattigrøve. Skal kontanthjælpsmodtagere, der uretmæssigt er blevet straffet med reduktioner i den månedlige ydelse, have pengene refunderet?  Nej siger et byrådsflertal i Odense.  Selv om Ankestyrelsen i en undersøgelse fra april måned har påvist fejl i 10 ud af 11 økonomiske sanktioner med kontanthjælpsmodtagere over 30 år, så holder et byrådsflertal fast at kommunen, i de aktuelle sager ikke forpligtiget til at betale pengene tilbage. Noget der har oprørt Enhedslistens Reza Javid, der mener at selv de svageste borgere har brug for god gammeldags borgerlig anstændighed og at kommunen har en moralsk forpligtigelse til at rette fejlene, selv om de ramte ikke selv har klaget til Ankestyrelsen.
Odense Kommune pålagde 2021 i alt 1704 job – og aktivitets parate kontanthjælpsmodtagere økonomiske sanktioner. Straffe der i de fleste tilfælde er udført af et såkaldt sanktionsteam, der ikke har nogen personlig kontakt til de berørte borgere.
Vi har talt med Reza Javid der foreslår at man foretager en straks tilbagebetaling til de 10 personer, som Ankestyrelsen har fundet fejlbehandlet. Primært fordi de ikke er oplyst om begrundelsen for straffen og muligheden for at anke afgørelsen.  Og at man erstatter det særlige sanktionsteam med resurser til de sagsbehandlere, der har den personlige kontakt med borgerne.

Anstændighed gælder ikke fattigrøve. Kan også ses i TV Odense ser Rødt https://osrtv.dk/sendetider/ Se også Fattig med fattig på https://www.youtube.com/watch?v=biV_GBPu6Co&t=1s

Udgivet SOCIALT | Kommentarer lukket til Anstændighed gælder ikke fattigrøve.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.