Kontroversielle søstre bevarer tilskud.

Kontroversielle søstre bevarer tilskud.
Der er bred politisk opbakning til indsatser mod negativ social kontrol. Så derfor var der også masser af medvind og store forventninger til den nye frivillige forening ”Søstre mod vold og kontrol” da den med ildsjælen Kefa Abu Ras som frontfigur, blev stiftet i 2020, hvor Odense Byråd skulle tage stilling til række anbefalinger fra en ekspertgruppe, der blandt andet foreslog at inddrage civilsamfundet i de kommunale indsatser mod negativ social kontrol.
Men da en lokal aftale på 1.5 million, sammen med nogle nationale puljer på i alt 5.8 millioner gav foreningen råd til at lønne 3 fastansatte ledere med direktørtitler, så kom der gang i en række kritiske påstande fremsat på sociale medier. Påstande som den konservative Tommy Hummelmose, fik sat på byrådets dagsorden i flere omgange.
Og selv om der i foråret 2022 blev brugt omkring 700.000 kroner på en uvildig advokat undersøgelse, der i april, frikendte søstre ud fra et juridisk synspunkt, så foreningens kommunale tilskud endnu engang været til debat i byrådet, hvor de Konservative og Venstre kom i mindretal, da Socialdemokratiet, SF, Radikale og Enhedslisten valgte at holde fast i den oprindelige bevilling på 1.5 million, der var til og med 2023.
Vi har prøvet at tegne et rids af et uskønt forløb, der måske kunne have været undgået, hvis der fra starten havde været en klar forventnings afstemning imellem de frivillige og de kommunale indsatser mod et problem alle er enige der bør gøres noget ved.

Kontroversielle søstre bevarer tilskud. Kan også ses i TV Odense ser Rødt på kanal Fynboen.https://osrtv.dk/sendetider/

Se også om baggrund på https://www.youtube.com/watch?v=EDgLd71vMew&t=1s

Udgivet SOCIALT | Kommentarer lukket til Kontroversielle søstre bevarer tilskud.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.