Så tager vi cyklerne frem.

Så tager vi cyklerne frem.
Odense har en lang historie med cykler. Lige fra anlæg af den første cykelsti i 1898, tidlige verdensstjerner i banecykling, kvindefrigørelse og en overhaling af automobilen i flere omgange.
Vi har været med til åbning af Historiens Hus nye sommerudstilling og talt med stadsarkivar Johnny Wøllekær om særlige cykelskoler – og dragter til kvinder, der kunne konstatere at den lokale fabrik SCO allerede 1910 producerede lige mange herre og damecykler, imens byplanlæggere helt glemte at der også burde være en cykelsti, da de kørte Th.B. Thrigesgade tværs igennem Odense Centrum i starten af 70’erne.
Historiens Hus skriver selv at de har taget afsæt i Tour de Frances besøg på Fyn, men at ambitionen er at fortælle et stykke kulturhistorie set igennem et cykelhjul med mange op og nedture frem til nu, hvor den omstridte Thrigesgade er erstattet af en supercykelsti side om side med letbanen.
Udstillingen ”Så tager vi cyklerne frem” kan ses på Historien Hus på Klosterbakken, Odense til og med den 29.september.
Indslaget kan også ses i TV Odense min By på kanal Fynboen https://osrtv.dk/sendetider/  hvor du også finder reportage om Odense som en sund og bæredygtig by https://www.youtube.com/watch?v=h7XVOBbAUeE&t=1s
Udgivet HISTORIE, LOKALT | Kommentarer lukket til Så tager vi cyklerne frem.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.