Stop Madspild med Social Dimension.

Stop Madspild med Social Dimension.
Det har længe givet god mening at viderebringe nogle af de omkring 814.000 tons – ofte stadig spiselige fødevarer – der årligt bliver kasseret i Danmark. Men hvor det længe har været de klima og miljø politiske begrundelser, der har været drivkraften i Stop Madspilds bevægelsen, så den nu i 2022 også fået en social dimension.
Vi har besøgt ”Stop spild Lokalt” i Bolbro, Odense, hvor de frivillige 4 dage om ugen deler gratis mad ud til lange køer, af borgere der dagligt lever i en virkelighed, hvor inflationen og de galoperende prisstigninger rammer socialt skævt.
Det anslås at de aktuelle prisstigninger, vil koste en gennemsnitsfamilie omkring 15.000 kroner mere om året. Men da lavindkomstgrupper, sompensionister, dagpengemodtagere, studerende, førtidspensionister og kontanthjælpsmodtagere, iflg. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, bruger den største del af deres indkomst på basale udgifter som fødevarer, el og varme, så får inflationen en social slagside. Noget der så i den gode fortælling, motiverer sociale ildsjæle, som bl.a. de aktive hos ”Stop Spild lokalt” i Bolbro.
Se åbningstider på https://www.facebook.com/groups/706352182848692/
Stop Madspild med Social Dimension. Kan også ses i TV Odense min By https://osrtv.dk/sendetider/
Udgivet SOCIALT | Kommentarer lukket til Stop Madspild med Social Dimension.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.