Auschwitz-dag og Ræs mod Bunden.

Auschwitz-dag og Ræs mod Bunden.
EU samarbejdet har en smuk ide om fri bevægelighed af bl.a. arbejdskraft inden for fællesskabets grænser. Men da det foregår i stort og socialt, økonomisk ulige Europa, så det også medført løntrykkeri og anden form for social dumping TV Udsyn har set på nogle af konsekvenser i dag, hvor Danmark har været medlem af EF og EU i 50 år.
27. januar er i Danmark udnævnt som “Auschwitz-dag” en mindedag for Holocaust og andre folkedrab. Vi markerer dagen med historien om odenseaneren Poul Nielsen, der som 18 årige i 1943 blev deporteret til den nazistiske KZ lejr Sachsenhaussen nær Berlin. Her blev han til fange nummer. 73085. Et forsøg på at gøre Poul og de tusindvis andre fanger til numre, der skulle udnyttes til det yderste indtil de ikke kunne yde mere.
Vi mødte Poul Nielsen i flere omgange inden han døde i 2018. Bl.a. da han udgav bogen ”Kun et Nummer” en personlig beretning fra helvedes forgård, der blev sat i historisk perspektiv af ”Center for Holocaust og andre folkedrab” på SDU.
Auschwitz-dag og Ræs mod Bunden. Kan også ses i lokal-tv Fynboen. https://osrtv.dk/sendetider/
Se mere TV Udsyn på https://www.youtube.com/watch?v=iSkvm5zq4Ac&t=3177s
Udgivet LOKALT | Kommentarer lukket til Auschwitz-dag og Ræs mod Bunden.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.