Mulig hjælp til fattige odenseanere.

Mulig hjælp til fattige odenseanere.
Enhedslisten vil nu gøre det nemmere for fattige odenseanere at få del i de enkeltydelser, man ifølge sociallovgivningen, har ret til hvis man bliver udsat for en social begivenhed med økonomiske konsekvenser. Hvis det rådighedsbeløb der bruges i sagsbehandlingen hæves med 200 kroner, så vil omkring 5% flere kontanthjælpsmodtagere, pensionister, førtidspensionister og lavtlønnede kunne få hjælp til akutte ekstraordinære udgifter i en udsat position, som nu hvor inflationen og priserne rammer særlig hårdt i bunden af samfundet.
Enhedslistens forslag behandles i Odense Byråd onsdag 22.februar. Byrådsmedlem Reza Javid siger i sit oplæg, at omkring 7% af odenseanere og deres børn lever i relativ fattigdom. Og at hvis rådighedsbeløbet forhøjes med 200 kroner, betyder det, at flere borgere i vanskelige økonomiske situationer kan få hjælp til at dække nødvendige uforudsete ekstraudgifter. Det kan være til sygebehandling, medicin og lign., tandbehandling, flytning, boligindskud m.m., samvær med børn eller andre nødvendige engangsudgifter.
Rådighedsbeløbet der er baseret på Rockwool Fonden definition af et minimumsbudget reguleres hvert år efter Forbrugerindekset og i januar i år 2023, er beløbet 4941 for enlige og 8428 for samlevende.
Beskæftigelses og socialforvaltningen vurderer forsigtigt at Enhedslistens forslag vil koste Odense Kommune omkring 4 millioner ekstra, men sætter ikke tal på hvor mange ekstra borgere, der vil kunne få hjælp, hvis rådighedsbeløbet hæves.
Mulig hjælp til fattige odenseanere. Bliver også vist i lokal-tv https://osrtv.dk/sendetider/
Se mere Odense ser Rødt på https://www.youtube.com/watch?v=MXSD3hwudbA&t=1217s
Udgivet SOCIALT | Kommentarer lukket til Mulig hjælp til fattige odenseanere.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.