Spareknive udhuler Odenses folkeskoler.

Spareknive udhuler Odenses folkeskoler!
2 x 12 millioner! Så meget skal der spares på skolebudgettet i Odense, frem mod 2025. Og det er ifølge Odense lærerforening det sidste de, i forvejen, udhulede odenseanske folkeskoler har brug for.
Besparelserne, der med de første 12 mio. i skoleåret 2023/2024 og de sidste 12 mio. i skoleåret 2024/2025, skyldes flere ting. Bl.a. har der været højere udgifter til undervisning af ukrainske elever .Der er kommet flere udgifter til elever, der har brug for specialundervisning, samtidig med, at flere og flere familier fravælger folkeskolen, til fordel for fri- og privatskoler. Alt sammen noget, der koster i det samlede skolebudget.
Odense ser Rødt har talt med Odense lærerforening, der ser på de kommende besparelser med stor bekymring. Og Rådkvinde for Børn- og Unge, Susanne Crawley, der endnu ikke kan sige noget om, hvorvidt besparelserne fører til fyringer – og hvor mange.

Der er også en reportage om den seneste rapport fra FN’s Klimapanel om den globale opvarmning og de igangværende klimaforandringer er blevet kaldt både alarmerende, dyster og pligtlæsning for Verdens ledere. En rapport der fastslår at den globale gennemsnitstemperatur stiger hurtigere end hidtil antaget og at det også kan betyde at de tipping points, der forårsager selvforstærkende klimaforandringer rykker nærmere.
Vi har talt med hovedforfatteren til rapporten klimaforsker Sebastian Mernild, der på den ene side advarer mod konsekvenserne. Men også ser et håb i at selv om både temperatur og co2 udledninger har sat nye rekorder, imens en voksende global middelklasse har øget forbruget. Så er den stigende tendens fladet ud de senere år. Noget der ifølge Sebastian Mernild at en spæd grøn omstilling har haft en effekt, og at det derfor nu handler om gøre brug af kendte og nye teknologier til at reducere udledning af drivhusgasser i tide.
Sidst i programmet har vi besøgt Fynsværket der bruger Odenses restaffald til produktion af fjernvarme.
Spareknive udhuler Odenses folkeskoler. Kan også ses i lokal-tv https://osrtv.dk/sendetider/  Se mere på https://www.youtube.com/watch?v=Hon0mCNMp3U
Udgivet LOKALT | Kommentarer lukket til Spareknive udhuler Odenses folkeskoler.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.