Pride og Forråelse.

Pride og Forråelse.
TV Odense ser Rødt har i denne udgave været med til Odense Pride vol.3, hvor mere end 1500 valgte at bruge en lørdag som en fest og kampdag for Queer rettigheder, imens Byrådet tager tilløb til at formulere en kommunal LGBTQ politik, der kan medvirke til at Odense bliver en by med plads til mangfoldighed.
Der er også en reportage med titlen: Åndssvag? Forråelsen på vej igen.
Svage medborgere, som vi dag benævner som udviklings-forstyrrede, blev helt op i 1970’erne lukket inde på store institutioner, med meget snævre rammer for menneskelig udfoldelse, udover noget at spise, enkle arbejdsopgaver og meget tidlig sengetid, hvor de ”urolige” enten blev fastspændt eller medicineret.
Og imens vi venter på en lovet officiel undskyldning fra staten, der i den nu tidligere S-regerings tid i 2020, fik udarbejdet en rapport om forholdene i det, der fra 1933 til 1980 hed Åndssvageforsorgen, så har vi klippet en reportage baseret på interview med Ib Poulsen, fra foreningen LEV, der i nutidens velfærdspolitiske prioriteringer, ser en genkomst af den forråelse, der var en del af misgerningerne.
Pride og Forråelse. Kan også ses i lokal-tv https://osrtv.dk/sendetider/
Se mere på https://www.youtube.com/@TVOdenseMinBy
Udgivet LOKALT | Kommentarer lukket til Pride og Forråelse.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.