HCA Festivals 10 år i Odense.

HCA Festivals 10 år i Odense.
Det er nu 10 år siden at den første HC Andersen Festivals blev sat i gang med en ambition om at fylde Odense Centrum med en mangfoldighed af kulturelle events ”noget for enhver smag til folk i alle aldre” henover uge 34 i august.
Initiativet til den nye HC Andersen Festivals kom fra en gruppe af lokale erhvervsfolk, der med Palle Jensen fra Jensens Bøfhus i spidsen også havde finansieret den største del af festivalens budget, med en forventning om at bruge byens berømte eventyrdigters navn til at gøre Odense til en mere attraktiv by på flere forskellige måder.
Vi har med en tur rundt i arkiver klippet en montage af noget af det, der ramte vores lokale tv-kamera igennem de første festivaler. Bl.a. kommentarer fra lokale kultur politikere og aktører. Og så har vi talt med festivaldirektør Peter Bøgholm om en udvikling, hvor flere internationale kunstnere søger om at kunne deltage, samtidig med at det trods skiftende økonomiske konjunkturer siden 2013, alligevel igennem årene er lykkedes at samle et større og støre budget, fra 12 millioner det første år til mere end 30 millioner i år.
Sidst i programmet finder du også en video med Lille Marie, der blev inviteret ind på scenen af gadegøglere Les Dudes og en sang om stille sne da Pligten Kalder optrådte på Amfiscenen i festivalugen 2016.
HCA Festivals 10 år i Odense. Kan også ses i lokal-tv TV Odense min By https://osrtv.dk/sendetider/
Se mere på https://www.youtube.com/watch?v=1MaGzdxPSFA&t=1484s
Udgivet KULTUR, LOKALT | Kommentarer lukket til HCA Festivals 10 år i Odense.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.