Undskyld Undskyld.

Undskyld Undskyld. Så kom den endelig. En længe ventet officiel undskyldning til de, der var anbragt på ofte store lukkede institutioner under Åndssvage – og Sær-forsorgen fra 1933-1980. Odense ser Rødt og TV Udsyn har talt med museumsdirektør Sara Smed, der har været med til at skrive den rapport, der har været baggrund for undskyldningen. Vi har også mødt nogle repræsentanter fra handicap-organisationen LEV, der også ser på de vilkår man byder handicappede og udviklingsforstyrede medborgere i 2023.
Men hvad kan en officiel undskyldning betyde for de borgere, der har lidt overlast på statens institutioner. Vi har mødt den tidligere Godhavns dreng Arne Roel, der i 2019 også modtog en undskyldning til tidligere børnehjems-børn.
Demens er en svær sygdom at håndtere. Det anslås at omkring en halv million danskere er berørt, hvis man regner de pårørende med. Men selv om man endnu ikke kan helbrede demens, så er der hjælp at hente. Både til at mindske symptomerne og til at hjælpe de pårørende, der også bliver ramt når adfærden ændres hos et menneske der har været nær og kær.
Vi var med da den internationale Alzheimer Dag blev markeret på Odense Rådhus, hvor vi bl.a. talte med TV journalist Michèle Bellaiche, der har skrevet en bog om sine oplevelser med en dement Mor. Men også med repræsentanter fra Pårørende Rådgivningen og den lokale Alzheimer Forening, der fortalte om den hjælp, der at hente til hhv. de demensramte og deres pårørende.
Undskyld Undskyld. Bliver også vist i lokal-tv https://osrtv.dk/sendetider/
Se mere på https://www.youtube.com/watch?v=_xz_P1xUsMM
Udgivet LOKALT | Kommentarer lukket til Undskyld Undskyld.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.