Flugt til Sverige eller Helvedes Forgård.

Flugt til Sverige eller Helvedes Forgård. TV Udsyn kommer i denne udgave rundt om nogle af konsekvenserne efter at den danske regering opgav sin samarbejdspolitik med den tyske besættelsesmagt i efteråret 1943, for 80 år siden. I det første indslag er vi til historisk debat om hændelserne den 2.oktober 1943, hvor tyske soldater og danske håndlangere var taget ud for at arrestere og deportere omkring 8000 danske jøder til KZ lejren Theresienstadt ved Prag i Tjekkiet. Men da de bankede på dørene tidlig om morgenen, så havde de fleste forladt deres bopæl, sådan at de i de kommende uger kunne søge asyl i Sverige. En begivenhed der siden er blevet fremhævet, som et lyspunkt i en ellers broget dansk besættelseshistorie.

Og så var det ikke kun jøder, der mærkede konsekvensen af samarbejdspolitikkens ophør. I november 1943, blev den kun 18 årige Poul Nielsen til Fange nr. 73085 i Helvedes Forgård, KZ lejr Sachsenhausen nær Berlin.
Sidst i programmet finder du en slags forklaring, hvorfor tv-stationen Odense ser Rødt hedder ser Rødt.
Flugt til Sverige eller Helvedes Forgård. Kan også ses i lokal-tv https://osrtv.dk/sendetider/
Se mere på https://www.youtube.com/watch?v=NZHd6dzo1XQ

Udgivet HISTORIE, LOKALT | Kommentarer lukket til Flugt til Sverige eller Helvedes Forgård.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.