Flygtningehjælp Ældre Teams og en lukning.

Flygtningehjælp Ældre Teams og en lukning.
Odense ser Rødt handler i denne udgave om succes med faste tværfaglige team i Ældreplejen.
Der er store udfordringer i den kommunale ældrepleje i disse år. Den demografiske udvikling betyder at der kommer flere ældre. Men også flere ældre som bliver demente eller plejekrævende på andre måder. Og da ældreplejen i en årrække har været udsat for lokale spareknive. Så er det blevet mindre attraktivt at være f.eks. social og sundhedsassistent, der skal løbe stærkt til en forholdsvis lav løn. Noget der betyder at færre unge vælger at starte på en social og sundhedsfaglig uddannelse. Men også at flere vælger at stoppe efter at de har været ude i praktik i en virkelighed, hvor de ældre klager over for lidt tid og for mange skiftende travle hænder og ansigter i deres hjem. En negativ spiral, som ikke kun kalder på flere penge. Men også nye måder at organisere hjælpen og plejen på. Så derfor har man i bl.a. Odense Kommune iværksat forsøg med såkaldte ”faste tværfaglige teams” i hjemmeplejen. Et forsøg der indtil videre har skabt tilfredshed hos både ansatte og borgere. Så derfor var finansminister Nicolai Wammen og folketingsmedlem Trine Bramsen inviteret til Odense i et håb om at den gode historie kan udløse nationale penge til at udvide brugen af de tværfaglige teams.

Flygtningehjælpens årlige landsindsamling. 108 millioner mennesker, mest kvinder børn, lever som flygtninge verden over. Langt de fleste i nærområderne til langvarige krige og konflikte. Bl.a. Ukraine, Syrien, Afghanistan, Yemen og Myanamar.
Dansk Flygtningehjælp har i deres landsindsamling søndag 5.november sat et særligt fokus på kvinder og pigebørn, der ofte er i en særlig sårbar situation, når de er tvunget på flugt uden mænd og fædre, der måske er dræbt eller fængslet. En udsat situation hvor de ikke kun mangler alt det man ikke har som flygtning, men også beskyttelse imod potentielle overgreb pga. deres køn.
Hvis du ønsker at støtte Flygtningehjælpens arbejde i nærområderne til verdens konflikter, så kan du f.eks. donere 100 kroner ved at sende en SMS til 1217 med teksten FLUGT – eller selv sætte et beløb på en overførsel via mobilpay 94 50 50.

Kansas City lukker og slukker. Efter længere tids rod med dårlig økonomi og fejl i indberetning af antal medlemmer og deres alder, valgte det politiske udvalg i by og kulturforvaltningen at lukke for de kommunale tilskud til spille og øvestedet Kansas City. En beslutning der betyder at omkring 300 odenseanske musikere kommer til at stå uden øvelokaler.
Flygtningehjælp Ældre Teams og en lukning. Kan også ses i lokal-tv https://osrtv.dk/sendetider/
Se mere på https://www.youtube.com/watch?v=0uBuTTrpxks
Udgivet LOKALT | Kommentarer lukket til Flygtningehjælp Ældre Teams og en lukning.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.