Frivillige Ildsjæle i Bolbro.

Frivillige Ildsjæle i Bolbro.
Café Bronx i Bolbro, eller måske rettere foreningen Bronx, har siden 2020 haft en ambition om at skabe et sted, som med en traditionel betegnelse er et lokalt aktivitets- og kulturhus. Men som også i daglig tale kaldes en fællesskabsbiks eller en fritidsordning for voksne. Et sted hvor der udover hyggelig atmosfære med finurlig udsmykning og genbrugsmøbler, både er sociale, kulturelle og kreative muligheder. Et sted der hylder det bæredygtige med madspildsmad og en kælder fyldt med genbrugelige materialer og værktøj til reparationer.  Et sted der langt hen af vejen defineres af de frivillige og aktive brugeres behov for sociale og kulturelle aktiviteter.
Bronx fik en svær start på livet da de startede op i marts 2020 hvor de knap nok havde fået åbnet dørene inden Coronaens smittefare lukkede landet ned. De har også haft svært ved at passe ind i de kommunale kasser, der støtter frivilligt socialt arbejde Odense. Men i dag oktober 2023 ser det ud til at Bronx trives med omkring 50 frivillige – penge nok til en fast ansat daglig leder, der bl.a. kan koordinere de mange frivillige indsatser – og nok så vigtigt at stedet er velbesøgt og udstråler fællesskab og imødekommenhed. Noget der i september var med til at de blev belønnet med Odense Kommunes Ildsjælepris for frivilligt socialt arbejde. 
Vi har besøgt Bronx og bl.a. talt med initiativtager Cindy Frederiksen, der har fundet frem til en mere moderne version af frivilligt socialt arbejde.
Frivillige ildsjæle i Bolbro bliver også vist i TV Odense min By på lokal-tv.
Se også https://www.civilxpressen.dk/ eller https://osrtv.dk/2023/10/31/frivillig-succes-i-odense-min-by-odense-ser-roedt/
Udgivet SOCIALT | Kommentarer lukket til Frivillige Ildsjæle i Bolbro.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.